Навчально-пізнавальна робота на куточку живої природи триває і влітку


Постійна присутність рослин, тварин, птахів, рибок дозволяє формувати у дітей відчуття їх необхідності. Систематичні спостереження і доступність сприяють розвитку конкретних уявлень про світ мешканців куточка живої природи.
Робота у таких куточках не припиняється протягом календарного року, адже догляд за якого мешканцями – частинка практичного прояву турботи, вмінь, відповідальності.

У Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради Рівненської області куточок живої природи представлений гуртками «Юні орнітологи», «Домашні улюбленці», якими опікується керівник гуртка СТОЛЯРУК Тетяна Олександрівна, гурток «Підводний світ», керівник ШАРАПОВА Альона Вадимівна, гурток «Квітникарство», керівник гуртка РЕШЕТИЦЬКА Ганна Петрівна.
В основу роботи куточка живої природи покладено екологічний принцип та принцип етичного, дбайливого ставлення до його мешканців.
Протягом навчального року та влітку тут триває клопітка робота з формування та закріплення практичних знань і вмінь щодо догляду, годівлі, розмноження, особливостей утримання тварин, риб, рослин. Керівники гуртків розширюють знання дітей про представників живої природи, які живуть і ростуть поруч із людиною, активізують пізнавальну та творчу діяльність вихованців, виховують любов до природи, відповідальне ставлення до її мешканців, розвивають спостережливість, працелюбність.
Таким чином, навчально-пізнавальна робота на куточку живої природи продовжується протягом календарного року, а саме середовище стимулює дітей найповніше розкривати свій внутрішній потенціал у процесі вільної самостійної діяльності у природі, забезпечує розвиток кожної дитини за її індивідуальним темпом.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply