Педагоги презентували власні методичні розробки

На засіданні науково-методичної ради управління освіти Вараської міської ради педагоги Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради Рівненської області представили власні науково-методичні розробки.
«Створення композиції сучасного танцю: втілення новітніх сценічних тенденцій» – методичні рекомендації керівника гуртка сучасного спортивного танцю «Едем» Грицай Ольги Миколаївни. У роботі шляхом системного аналізу та прикладів з власного досвіду охарактеризовані особливості створення композиції сучасного танцю, визначені особливості втілення новітніх сучасних хореографічних тенденцій, окреслені місце і роль сучасного спортивного танцю, гімнастики через специфіку створення художнього образу, визначено стильові композиційні особливості танцю, охарактеризовано сценфчно-хореографічний досвід у контексті розвитку.
Науково-методична розробка «Можливості хореографічного мистецтва для виховання та правильного фізичного розвитку дітей та підлітків» керівника зразкового художнього хореографічного ансамблю «Пірует» Махоріної Ольги Павлівни забезпечує додержання принципів особистісно зорієнтованого навчання, комунікативного підходу. Затребувана актуальність досвіду полягає в тому, що в процесі роботи над формуванням особистості дитини засобами хореографічного мистецтва автор звертає увагу на уміння та навички вихованців, розв’язує важливі на певному етапі освітнього процесу завдання. Впровадження практики в освітній процес сприяє накопиченню художнього досвіду, набуттю елементарних умінь і навичок хореографічно-творчої діяльності.
Члени методичної ради та присутні у залі заслухали та оцінили представлені роботи. Засідання ради та обмін досвідом сприяють розвитку творчих здібностей педагогів, формуванню в них навичок науково-дослідницької роботи, зацікавленості в оволодінні інноваційними педагогічними технологіями, піднімають рівень методологічної підготовки педагогів, сприяють зміщенню акцентів у його діяльності з інформаційних на інтерактивні методи навчання, сприяють пошуку та використанню в освітньому процесі сучасних організаційних форм, методів і прийомів навчання й виховання, нових освітніх технологій.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply