Лідери міської ради старшокласників «Ватра» відвідали Інклюзивно-ресурсний центр Вараської міської ради

Лідери міської ради старшокласників «Ватра» відвідали Інклюзивно-ресурсний центр Вараської міської ради
15 березня 2019 року лідери міської ради старшокласників «Ватра» побували з дружнім візитом в Інклюзивно-ресурсному центрі Вараської міської ради. Працівниками центру було підготовлене та проведене з лідерами шкіл міста тренінгове заняття з теми «Ми всі – різні, ми всі – рівні».
Сучасне покоління молоді живе в багатоманітному суспільстві, і основним завданням якого є навчитися жити в цьому суспільстві, відчувати власну приналежність до такого суспільства, бути не байдужим до тих проблем, які воно породжує. Молоде покоління треба вчити допомагати людям, які знаходяться поруч. І добрим навчанням у такому контексті стала співпраця з працівниками Інклюзивно-ресурсного центру, які впродовж двох годин намагалися через вправи тренінгового заняття донести до кожного учасника цінність життя кожної людини.
Скажемо відверто, що на початку нашої роботи всі учасники були в стані спокою та боязні, але йдучи вперед, долаючи різні страхи, набували більшої впевненості у спілкуванні, а головне – зрозуміли, що людям з обмеженими можливостями досить важко долати перепони у житті, і більшість із них не нарікають на життя, йдуть вперед, пристосовуються до різних умов існування.
Педагоги, які навчають дітей з особливими освітніми потребами, роблять надзвичайно складну, відповідальну і дуже корисну справу, важливу для дитини, її сім’ї, суспільству в цілому.
Іван Сєров, голова міської ради старшокласників «Ватра» презентував проект «Школу здоров’я – створюємо разом» для спільної реалізації з Інклюзивно-ресурсним центром. На даний час заходи щодо реалізації проекту обговорюються учасниками.
Від усього серця, ми лідери міської ради старшокласників «Ватра» дякуємо всім працівникам Інклюзивно-ресурсного центру за змістовну, життєву зустріч. Надіємось і надалі співпрацювати та нагадувати всім людям, що, хоч ми всі маємо різні можливості, але маємо рівні права.
Кожна дитина – це цілий світ, тому беручи участь у різних вправах, можемо з впевненістю сказати, що освіта, повага і рівність має бути для всіх»!
Валерія Лук’янова, заступник голови міської ради старшокласників «Ватра»

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply