Гурток «Підводний світ»  звітує про роботу за І семестр 2018-2019 навчального року

В природі все придумано і влаштовано,
кожен повинен займатися своєю справою,
і в цій мудрості – вища справедливість життя.
(Леонардо да Вінчі)

Екологія – це життя. Кожна людина має відношення до природи. Займаючись своєю улюбленою справою, вона поринає у світ життя, в якому розвиває індивідуальні рішення, ініціативу, соціальну активність, формує національну свідомість, господарність, доброту та любов до всього живого на Землі.
Багато дітей щодня в позаурочний час зайняті гуртковою роботою.
Гурток – це майстерня, в ньому формується думка підростаючого покоління. Тут дітей об’єднують спільні інтереси, захоплення.
З вересня 2018 року в Будинку дитячої та юнацької творчості було відкрито гурток «Підводний світ», керівником якого є Шарапова Альона Вадимівна. На заняттях цього гуртка діти віком від 7 до 14 років навчаються основних знань про акваріуми, догляду за рибками, розмноженню риб та створення краси акваріумів. Працюють над дослідженнями, організовують екскурсії та виставки. На заняттях гуртка значну роль відіграє спілкування через природу, яке проходить через теоретичні та практичні заняття. Серед таких у І семестрі можна відмітити:
Практичні заняття по створенню натуральних декорацій в акваріум.
Практичні заняття по підготовці ґрунту для використання в акваріумі.
Практичні заняття по створенню фону за акваріум з природних матеріалів.
Практичні заняття по створенню акваріуму у стилі «Псевдо – море».
Проведення екскурсії-акції «До чистих джерел» з метою прибирання території біля річки Стир бід сміття.
Підготовка та участь вихованців гуртка «Підводний світ» у внутрішньому конкурсі екологічних агітбригад під час осінніх канікул.
Оформлено та запущено 8 акваріумів з різноманітним дизайном (використання натуральних та штучних рослин, коряг, каміння, морських мушель тощо).
Характер гурткової роботи створює найсприятливіші умови для заняття вихованців різноманітними видами діяльності: пізнавальною, естетичною, ігровою та трудовою. Тому, вислів Леонардо да Вінчі є дуже правильним. Кожна дитина повинна займатися тим, чим вона хоче, тим до чого в неї є хист та бажання.
Юні екологи гуртка «Підводний світ» не зупиняються, йдуть тільки вперед, закликають всіх і дорослих і дітей берегти та любити тваринок та з великою повагою ставитись до Матінки-Природи.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply