Вчилися дбати про безпеку дорожнього руху

Вчилися спостерігати та згадували правила безпечного дорожнього руху у Будинку дитячої та юнацької творчості.
У рамках Десятиліття дій безпеки дорожнього руху та з метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, розширення поняття дітей про правила безпечної поведінки на вулицях та дорогах, розвитку уваги дітей, уміння переходити дорогу, правильно ходити тротуарами, з 12 по 16 листопада 2018 року в Будинку дитячої та юнацької творчості були проведені заходи щодо дотримання правил дорожнього руху.
В студії образотворчого мистецтва «Дивосвіт», керівник Мельник Аркадій Миколайович, відбулась година-спілкування «А чи ти знаєш правила дорожнього руху?». Вихованці студії не просто обговорювали тему безпеки поведінки на дорогах, але й малювали на дану тематику, представляючи свої роботи. Всі прийшли до однієї думки, що правила дорожнього руху потрібно знати та виконувати, щоб уберегти себе від небезпеки – і це найголовніше та найважливіше для життя і здоров’я.
Романчук Світланою Володимирівною, культорганізатором, проведений пізнавальний захід «Безпека на дорозі – безпека життя», також організовані практичні заняття, цікаві ігри та вікторини, в яких мали змогу взяти участь вихованці гуртків та творчих об’єднань Будинку дитячої та юнацької творчості. Учасники мали змогу побувати у ролі регулювальників, водіїв та пішоходів.
Проведена бесіда щодо безпеки дорожнього руху керівником гуртка для старшокласників «Пізнай себе» Лопугою Наталією Федосіївною. Учнівська молодь зокрема обговорила ймовірні причини дорожньо-транспортного травматизму. Адже майже дві третини дітей, і навіть дві п’ятих дорослих людей потрапляють під колеса автомобіля саме через те, що не можуть вчасно передбачити небезпеку. Тому, поряд з вивченням «Правил дорожнього руху», діти повинні набувати навичок спостереження: як дивитися, як помічати, визначати швидкість, відстань, напрям подальшого руху транспортного засобу, як передбачити появу прихованого від погляду транспорту. Переважаюча кількість нещасних випадків з пішоходами, пасажирами трапляється саме тоді, коли вони поспішають, хвилюються, бігають. Отже, надмірна поквапність і біг на проїзній частині вулиці мають бути виключені, вулиця оманлива: здається, в цю хвилину немає жодного транспортного засобу, а через секунду він може непомітно виїхати з провулка чи з-за повороту. Перехід вулиці — це всього 10—20 секунд, і тому на цей час слід припинити розмови й уважно спостерігати.
Підсумовуючи проведені заходи вихованці переконалися, що потрібно вчасно зуміти собі сказати «Зупинись!» коли здоров’я та життя в небезпеці.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply