Запрошуємо всіх долучитися до екологічного проекту «Погляд у чисте завтра»

Е К О Л О Г І Ч Н И Й П Р О Е К Т
«Погляд у чисте завтра» під гаслом «Тільки разом»

Актуальність Проекту: Ми все частіше чуємо слова «забруднення навколишнього середовища», «зникнення рідкісних видів тварин і рослин», «не раціональне використання природних ресурсів»… Ми звикли до цих слів і продовжуємо свою бездіяльність. Нерозумні дії людей на планеті Земля у найближчий час можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства. В долі природи – наша доля і ми повинні зробити все для того, щоб використати останній шанс і допомогти рідній природі, тим самим зможемо продовжити життя в наступних поколіннях. Що ж можемо ми, зробити для збереження природи та навколишнього середовища? З чого треба почати свої дії? Хто в цьому допоможе нам? Як організувати роботу, щоб зберегти надбання природи нашого міста, регіону? Задумуючись над екологічними проблемами світу, перш за все потрібно дбати про природу та чистоту тієї території де ми проживаємо. Саме такі думки спонукали розробити і реалізувати екологічний проект «Погляд у чисте завтра».
Ми всі добре знаємо, як поводитись, щоб не нанести збитків природі і багато говоримо про її захист. Але потрібно кожному почати з себе, душею відчути єдність з природою. Станьмо розумними господарями на своїй землі. І пам’ятаймо, що якщо не берегти природу то стане екологічна катастрофа.
Координатори Проекту: Будинок дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради Рівненської області
Учасники Проекту: педагогічний колектив та вихованці гуртків та творчих об’єднань Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради Рівненської області, представники громадськості
Термін реалізації Проекту: початок: 24 квітня 2018 року
закінчення: 24 травня 2018року
Мета Проекту: закріпити знання про природу своєї місцевості; звернути увагу на джерела антропогенного забруднення (сміттєзвалища) та їх негативного впливу на довкілля; дати оцінку екологічного стану навколишнього середовища і запропонувати заходи щодо його поліпшення; активізувати науково-дослідну роботу дітей та учнівської молоді, що сприяє вихованню екологічно свідомих і не байдужих до проблем краю людей; розвивати вміння висловлювати свою думку та захищати її (аргументовано); виховувати почуття господаря своєї землі.
І. Організаційний блок
Розробка Проекту, складання графіку реалізації Проекту:
• проведення заходів щодо реалізації Проекту;
• визначення ресурсів для забезпечення реалізації Проекту
ІІ. Практичний блок
Екологічний марафон «Екологічний драйв» – 24 квітня 2018 року
круглий стіл за участю членів екологічної агітбригади «Шанс», вихованців, керівників гуртків і творчих об’єднань та представників громадськості міста з теми: «Життя та природа не роздільні» – Стадник Олена Миколаївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, Лук’янова Валерія, капітан екологічної агітбригади «Шанс»
показовий виступ екологічної агітбригади «Шанс» з теми: «Розумне та раціональне використання природних ресурсів» до Всесвітнього Дня Землі – вихованці екологічного театру «Шанс», Романчук Світлана Володимирівна, керівник гуртка екологічного театру «Шанс»;
презентація-перегляд виставки творчих робіт вихованців гуртків та творчих об’єднань Будинку дитячої та юнацької творчості «Знай і люби свій край» – Романчук Світлана Володимирівна, голова Художньої ради.

Акція «Квіти навколо нас» – 25 квітня 2018 року
презентація кімнатних рослин – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Столярець Ірина Миколаївна, керівник гуртка «Юні охоронці природи»;
майстер-клас по вирощуванню кімнатних рослин – Тиндик Світлана Дмитрівна, керівник гуртка вокального співу «Серпанок»;
створення квіткової галереї «Квіти навколо нас» – вихованці гуртків та творчих об’єднань.
Екологічний бум «Сміття – монстр цивілізації» – 27 квітня 2018 року
слайд-презентація «Вторинні відходи та їх використання» – Столярук Тетяна Олександрівна, керівник гуртка «Таємниці природи»
27 квітня – 10 травня 2018 року:
операція «Приймання» (збір матеріалів вторинного використання для створення ЕКО-костюмів) – вихованці гуртків та творчих об’єднань.
практична робота по створенню ЕКО-костюмів – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Волосячик Марія Тарасівна, керівник гуртка «Оригамі», Сачук Алла Костянтинівна, керівник гуртка художньо-технічної творчості «Іграшка-сувенір», Добра Яна Степанівна, керівник гуртка «Квілінг», Білан Олена Михайлівна. керівник гуртка «Основи дизайну».
3 – 15 травня 2018 року:
конкурс екологічних листівок «Лист до природи» – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Мельник Тетяна Михайлівна, керівник гуртка-методист літературно-краєзнавчого гуртка «Рідний край».
4 – 22 травня 2018 року:
конкурс ЕКО-плакатів «Екологічні таємниці» – вихованці гуртка образотворчого мистецтва «Чарівний пензлик», керівник Павлусь Богдан Сергійович, вихованці студії образотворчого мистецтва «Дивосвіт», керівник Мельник Аркадій Миколайович, вихованці гуртка декоративного розпису «Джерело», керівник Коваленас Надія Вікторівна.
5 травня 2018 року
екологічні читання «З любов’ю про птахів» – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Романчук Світлана Володимирівна, культорганізатор Будинку дитячої та юнацької творчості.
13-23 травня 2018 року
Еколого-краєзнавча подорож-екскурсія «Прогулянка лісом поєднання корисного та приємного»:
віртуальна подорож «Сім природних чудес України» – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Федчук Юрій Анатолійович, керівник туристичного гуртка «Меридіан»;
екологічна стежина «Проклади свій екологічний маршрут» – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Столярець Ірина Миколаївна, керівник гуртка «Юні охоронці природи;
диспут-обговорення за участю представників громадськості міста «Ставлення людей до бездомних тварин: за чи проти» – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Столярук
Тетяна Олександрівна,керівник гуртка «Домашні улюбленці».
ІІІ. Підсумковий блок – 24 травня 2018 року
Екологічна конференція «Світ буде таким, якими стануть наші діти»
Театралізоване шоу «Свято юних екологів»:
ЕКО-казка «Свіжий вітер» – вихованці екологічного театру «Шанс», Романчук Світлана Володимирівна, керівник гуртка екологічного театру «Шанс»;
ЕКО-мода «У ЕКО-творчості немає меж» – вихованці гуртків та творчих об’єднань, Столярук Тетяна Олесандрівна, керівник гуртка «Таємниці природи».
Закриття екологічного проекту; нагородження найактивніших юних екологів.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до екологічного проекту
«Погляд у чисте завтра»

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply