Квіти, як люди, на добро щедрі

У 2020-2021 навчальному році у Будинку дитячої та юнацької творчості Вараської міської ради діяв гурток «Квітникарство».

Зміст навчальної програми полягав в ознайомленні вихованців із рослинним світом, доглядом за горщечковими рослинами, вимогами рослин до ґрунту, вологи, температури, а також з особливостями їх розмноження, хворобами та шкідниками, з принципами та правилами внутрішнього озеленення приміщення.

У програмі передбачена дослідницька діяльність щодо розмноження та вирощування рослин, під час виконання якої діти навчалися спостерігати за природою, аналізувати й узагальнювати отримані знання з подальшим застосуванням під час догляду за горщечковими рослинами та створення фітокомпозицій.

А ще вихованці гуртка взяли  участь у Всеукраїнському турнірі юних біологів «Neobio».

В березні-квітні взяли участь у Всеукраїнських акціях «Кролик» та «Годівничка», де зайняли I місця в обласному етапі.

Вихованець гуртка КУПТІЙ Ярослав взяв участь у конкурсі «Юний дослідник» з природознавства в номінації «Рослини навколо нас». Де зайняв II місце в міському етапі.

З вихованцями гуртка на ділянці біля БДЮТ облаштували клумби і посадили квіти: тюльпани, іриси, флокси, майори, чорнобривці тощо.

До свята «День Землі» провели зустріч з вихованцями гуртків «Юні орнітологи», «Домашні улюбленці» під гаслом «Що ти знаєш про природу?».

18 травня гурток «Квітникарство», спільно з гуртками «Юні орнітологи», «Домашні улюбленці» на території ігрового майданчика, який знаходиться біля БДЮТ, провели екологічну стежину під гаслом «Здоров’я планети залежить від нас», де на різних етапах відповідали на питання про тварин, про рослин і екологію.

Переможці еко-стежини були нагороджені грамотами та призами.

Керівник гуртка «Квітникарство» РЕШЕТИЦЬКА Ганна Петрівна

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply