Мрії стають реальністю, а плани перетворюються у життя

«Мрії стають реальністю, а плани перетворюються у життя» – саме з таким гаслом ми розпочали новий навчальний рік.
З перших днів року у роботі гуртка був взятий високий темп, який, не дивячись на всі нюанси, тримається і до тепер.
Велику увагу цього як і минулого року було відведено екологічному стану довкілля та водойм. Учні гуртка неодноразово приймали участь у місцевих толоках, флешмобах та акціях екологічного напрямку. Чиста та здорова екологія – це майбутнє світу та наших дітей. Гурток «Підводний світ» тримає активну позицію по відношенню до здорової екології.
Основними цілями і завданнями цього року було поставлено зміни у напрямках роботи гуртка. Насамперед головним завданням було навчити дітей планувати, виставляти цілі, задуми перетворювати у реальність, йти до мети використовуючи в першу чергу самих себе і свою завзятість у досягненні мети.
З допомогою гуртківців цього року було склеєно 6 акваріумів об’эмом у 220 літрів, відреставровано 3 акваріума по 200 літрів та 4 акваріума на 120л, також самостійно був зібраний різноманітний матеріал для оздоблення нових майбутніх мешканців гуртка, а саме: коряги різних розмірів та порід дерев, грунти, каміння, тощо.
Силами гуртка була вирощена значна кількість водних рослин, що потім були використані у різноманітних композиціях в акваріумах.
У цікавих походах та під час екскурсій було зібрано і заготовлено матеріали для флораріумів та терраріумів: дубове листя, ольхові шишки, мох сфагнум.
Багато уваги було надано оздобленню гуртка – діти достатньо працювали руками, створювали різноманітний декор своїми силами.
Також вперше за час існування гуртка «Підводний світ» було заплановано та проведено експерементально-дослідницьку роботу з вивчення впливу на якість та стан води таких підводних мешканців як прісноводні, двостулкові молюски беззубки звичайні. Роботу провела та представила Шостацька Ірина Анатоліївна. Основні зразки для проведення роботи так само були відібрані дітьми гуртка у живій природі, адаптовані до мешкання у акваріумах, та після карантину і проведеного дослідження розселені у акваріумах гуртка як постійні мешканці.
Різноманітність населення акваріумів за цей рік суттєво збільшилася – тепер на гуртку мешкають не лише різнобарвні рибки, а й прісноводні раки, креветки, нові види молюсків, неймовірні аксолотлі та величезні африканські равлики.
Під час карантину темп роботи гуртка не став менше, адже живим істотам необхідний регулярний догляд та піклування у будь яких ситуаціях.
Гурток розпочав підготовку до роботи на наступний навчальний рік.
Збираться та запасається новий матеріал для оздоблення флораріумів та палюдаріумів. З’являється велика кількість надводних рослин які так само проходять адаптацію до нових умов утримання та росту.
Збираються та готуються до використання матеріали та лекала для створювання флораріумів незвичних форм, які діти так само зможуть зібрати власними силами, оздобити рослинами які виростять власними руками та особистим доглядом.
Як і раніше проводиться регулярний догляд за мешканцями гуртка та станом акваріумів.
Багато роботи з гуртківцями проводиться онлайн, підтримується обратний св’язок та дружнє спілкування, адже під час карантинних заходів спілкування для дітей є ще більш важливим ніж зазвичай.
Гурток живе, розвивається, планує та йде до мети у своїх мріях, сподіваннях та цілях.
Завдання номер один – підвищити рівень гуртка, зробити заняття більш різноманітними, активними та зцілеспрямованими.

Керівник гуртка «Підводний світ»
Шарапова Альона Вадимівна

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply